Kalkoven 18A, 9351 NP Leek, e-mail: info@jantri.nl.

Beginpagina

Hout haarden en kachels

Hout-CV en houtvergassers

Gas haarden en kachels

Zonne-energie

Schoorsteen-kanalen

Verwarming

Info

 

 
De verkoop en afspraken maken voor zonnepanelen gaan gewoon door!
U  kunt
bellen om een afspraak te maken op 0594-510734 (woensdag t/m vrijdag)
 of stuur een email naar info@jantri.nl

 

Jantri: Uw adres voor zonne-energie vraagstukken

Afbeeldingsresultaat voor zon plaatjes

Nieuws: TwinPeak paneel REC


Op dit moment zijn de RE Twinpeak 4 mono series een innovatief product met hoge efficiency van het paneel, waardoor de klant een goede opbrengt heeft per gebruikte eenheid.

Het REC paneel is leidend Europees merk, met het hoofdkwartier in Noorwegen, die al meer dan 30 jaar ervaring heeft.

Het REC paneel heeft de laagste Carbon footprint

Bij Jantri duurzame energie kunt u terecht voor een goed advies maar ook voor het plaatsen,  installeren en monitoren van zonnepanelen

                        

.
Advies en plaatsen, alles op 1 adres
We plaatsen  installaties voor zonnepanelen (stroom).
Indien u een advies op maat wilt, maakt u een afspraak, ons telefoonnummer is 0594-510734 en dan komen we bij u langs om de situatie op te nemen, op basis daarvan kan dan de offerte worden gemaakt.
Schaduwwerking
Heeft u problemen met schaduwwerking op uw dak, door de aanwezigheid van een schoorsteen, dakkapel of een boom? Ook daar hebben wij oplossingen voor door middel van het solaredge systeem. Vraag naar advies bij ons in Leek, dan leggen wij u het systeem voor schaduwwerking graag uit.
Jantri duurzame energie is gecertificeerd Solar Edge installateur.

 

    

 

Zonnepanelen ten behoeve van elektriciteit (zonnestroom)

     

 

Er zijn zonnepanelen die voor elektriciteit zorgen, de zogenaamde PV systemen, die zonnestroom opwekken. Zonnepanelen of Photo-Volta´sche (PV) systemen worden gebruikt om met zonne-energie elektriciteit op te wekken, die in de meeste gevallen wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Voorbeeld REC PV paneel

 

     

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een PV-systeem bestaat meestal uit meerdere zonnepanelen op het dak, liefst aan de zuidzijde, die zonlicht direct omzetten in elektriciteit. De door de panelen opgewekte gelijkstroom gaat vervolgens naar een omvormer die van deze gelijkstroom een 230V wisselspanning maakt, die kan worden aangesloten op het lichtnet.

Met een PV systeem van voldoende capaciteit kunt u op jaarbasis geheel voorzien in uw eigen elektriciteitsbehoefte, voor een gemiddeld huishouden in Nederland ongeveer 3500 kWh. Omdat de zon niet altijd schijnt (zomers meer dan winters), en ook het verbruik sterk varieert kunt u vaak niet zonder een aansluiting op het elektriciteitsnet. Wat uw installatie in de zomer overdag teveel levert wordt teruggeleverd aan het openbare net en op een ander moment, als uw installatie niet voldoende energie levert, gebruikt u weer stroom van het openbare net. Zelfs op bewolkte dagen kan het PV systeem nog behoorlijk wat energie opwekken.

         

Algemene info

  • Een zonnepaneel bestaat uit een aantal aan elkaar gekoppelde zonnecellen, het aantal zonnecellen is afhankelijk van het type paneel. In zo'n paneel zijn de cellen tegen weer en wind bestand. Panelen met zonnecellen leveren gelijkspanning van 12 of 24 Volt.

  • Een zonnepaneel-systeem bestaat uit meerdere panelen en bevat nog andere componenten zoals kabels, omvormers, spannigregelaars en draagconstructie.

  • Om het vermogen van een zonnepaneel gestandaardiseerd weer te kunnen geven, wordt het vermogen in Wattpiek (Wp) uitgedrukt. Dit is het maximale elektrische vermogen dat een zonnepaneel bij bepaalde zoninstraling kan leveren. Het vermogen in wattpiek is onder ideale omstandigheden vastgelegd.

  • Afhankelijk van de locatie en eventuele andere factoren o.a. de  intensiteit van het zonlicht, temperatuur van de cel, schaduwval, dit in beperkte mate bereiken.

  • Temperatuur van de cel: Hoe hoger de temperatuur van de cel, hoe lager het rendement ervan, doordat de hitte de elektronenstroom in het paneel verstoort,. De warmste zonnedag hoeft dus helemaal niet de de dag te zijn waarop het paneel de meeste stroom produceert, de beste dag is een zonnige zomerdag met een koele wind. Een goed gemonteerd zonnepaneel laat aan alle kanten luchtstroom toe, dus ook aan de onderkant, om de temperatuur van de cellen zo laag mogelijk te houden.

  • Schaduwval: De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Aangezien de zonnecellen in een paneel meestal in serie zijn geschakeld, geldt deze stelling ook voor zonnepanelen. Als een enkele cel in de schaduw komt, daalt het rendement van het hele systeem. Als u zonnepanelen aanschaft, houdt dan rekening  met bomen, gebouwen en ander objecten die mogelijk een schaduw over uw PV-systeem kunnen werpen.

 

Jantri haarden & duurzame energie is gecertificeerd REC solarprofessional

Omvormers

Omvormers zetten de door de panelen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom en leveren deze aan het stoomnet. De omvormer moet goed zijn afgestemd op de voorkomende spanningen en paneelvermogens. Alleen dan wordt  met het zonnestroomsysteem de maximale opbrengst behaald. Hoe hoger het rendement van de omvormer, hoe meer gelijkstroom er in wisselstroom wordt omgezet.  De systemen van solaredge en sma zijn ook via internet uit te lezen. Bij de omvormers van solaredge is de opbrengst per paneel uit te lezen via computer, mobiele telefoon of tablet. Wij kunnen voor u de internet aansluiting verzorgen.

                     .

Controle op zonnepanelen

Met SolarEdge kunt u de opbrengst per paneel zien, per dag, per week, per maand en per jaar.

Zo kunt u zelf zien op uw PC, mobiele telefoon of tablet of uw zonnepanelen allemaal werken!

 

PV-systemen voor zonne-energie kunnen op elk normaal hellend of platdak worden gemonteerd, eventueel op kan het ook op systemen voor grondmontage worden aangebracht.

Voorbeeld grondsystemen:

            

 

Voorbeeld Carport systemen ge´ntegreerd met laadpalen:

     

 

 

Terug naar beginpagina