Het EcoDesign 2022 is een Europees initiatief om de uitstoot van kachels te verminderen en om ervoor te zorgen dat mensen met een houtkachel weten hoe en wanneer je het beste kunt stoken. Vanaf 1 januari 2020 moeten alle nieuwe houtkachels die worden verkocht een veel hoger rendement hebben, minimaal 75 %. Ook mogen ze nog maar 40 mg fijnstof per kubieke meter uitstoten. Nieuwe houtkachels die van af 2020 niet voldoen aan deze normen mogen dan niet meer worden verkocht. De meeste open haarden of haarden van meer dan 5 jaar oud voldoen niet meer aan de nieuwe eisen. Een openhaard zou kunnen worden vervangen door een inzethaard of een inbouwhaard

Wanneer is een kachel EcoDesign Ready?

Een kachel is EcoDesign Ready als deze onafhankelijk is getest door een goedgekeurd testlaboratorium en aan de strikte emissie- en efficiëntie criteria voor EdoDesign 2022 voldoet .

Verantwoord hout stoken in een EcoDesign houtkachel

Is hout stoken slecht voor het milieu of de volksgezondheid? Elke manier van energieverbruik heeft invloed op het milieu. Wanneer u op de juiste manier hout stookt in uw EcoDesign houtkachel, is de uitstoot minimaal. Al onze EcoDesign houtkachels voldoen aan de nieuwe houtkachel wetgeving.