Website statistieken, LetsStat X9 Rookgaskanalen en afvoerkanalen

  

 

 

 Leek, e-mail: info@jantri.nl  tel:0594-510734 (woensdag t/m vrijdag) website: www.jantri.nl

Beginpagina

Zonne-energie

Hout haarden en kachels

Hout-CV en houtvergassers

Gas haarden en kachels

Schoorsteen-kanalen

info

 

De showroom voor kachels gesloten.
Bezoek aan de showroom is niet meer mogelijk.

Wij kunnen houthaarden en rookgasmateriaal leveren, maar
Afhalen materiaal kan alleen op afspraak, tel: 0594-510734 (woensdag t/m vrijdag)
of stuur een email naar
info@jantri.nl
 

Schoorsteenkanalen en rookgasafvoerkanalen voor houthaarden

  Store H2O   Trio

Wanneer u een houtkachel in gebruik wilt nemen, moet deze vaak op een rookgasafvoerkanaal worden aangesloten. Voor een houthaard is weer een ander afvoerkanaal nodig dan voor een gashaard. Indien er een gemetseld schoorsteenkanaal aanwezig is, wordt er vaak een flexibele buis doorgetrokken, dit om doorslaan van roet naar de ruimte te voorkomen. Tevens is het kanaal dan gemakkelijker te vegen. Wat belangrijk is bij een flexibel kanaal, vooral met houthaard afvoerkanaal, is dat de binnenzijde glad is zodat er geen roet in achter kan blijven.

Voor een houthaard wordt vaak in de kamer waar de haard wordt geplaatst een enkelwandige zwarte buis toegepast,  daarna bij de doorgang door het plafond wordt overgegaan op dubbelwandige buis, het zgn. ge´soleerde kanaal. De dubbelwandige buis bevat een binnen en buitenmantel van hoogwaardig roestvaststaal, met daar tussen een hoogwaardige isolatielaag. Tevens is de lengte van de buis belangrijk in verband met een goede natuurlijke trek wat voor de meeste houtkachels van belang is. Op de verdieping moet een brandwerende omkokering van het rookgaskanaal worden gemaakt.

Merken:  Metaloterm

 

 

 

Schoorsteenkanaal: binnendoor of buitenom

Een schoorsteenkanaal kan binnendoor het huis worden aangebracht, maar ook buitenom. Indien u kiest voor een schoorsteenkanaal buitenom, is er vaak toestemming van de gemeente nodig. Een nadeel van een schoorsteenkanaal buitenom is dat het langer duurt voordat het rookgaskanaal op temperatuur is. Vooral bij koud weer is er vaak minder trek voor de houthaard, vooral in de opstartfase. Dat kan betekenen dat er rook in de kamer komt. Bij een schoorsteenkanaal binnendoor is dit niet het geval, mits de lengte van het schoorsteenkanaal toereikend is.

 

Schoorsteenvegen

Het belangrijk om bij een houthaard eens per jaar dit door en schoorsteenveger te laten vegen, sommige verzekeringen stellen dit als eis. Indien u van een houtgestookte CV gebruik maakt, is 2 x per jaar de schoorsteen te laten vegen ten zeerste aanbevolen omdat er in de opstookfase vaak wat roet ontstaat i.v.m. condensvorming.

Offerte

Indien u een offerte wenst voor materiaal voor een rookgaskanaal dan kunt u bellen met 0594-510734 om een afspraak te maken. Indien het een nieuwbouwwoning betreft, is het handig om een afspraak te maken en de tekening mee te nemen. Op basis daarvan kan dan een richtprijs offerte worden opgesteld. Indien het een bestaande woning betreft, kunt u een afspraak maken en dan komt de specialist bij u langs om advies te geven waar het rookgaskanaal geplaatst moet worden.

Wij leveren alleen rookgasmateriaal, wij plaatsen geen haarden en rookgasmaterialen.

 

 

Terug naar beginpagina